Feltámadás a tengerentúlon

A korábbi komoly veszteségek után felfelé tartanak a tengerentúli részvényindexek. A feltámadásban a közel félszázalékos pluszban lévő Nasdaq jár az élen, amiben közrejátszott a Ciena kellemes meglepetést keltő eredményprognózisa is.
Ádám Viktor, 2001. november 12. hétfő, 19:30
Fotó:

A száloptikai eszközöket gyártó Ciena ugyan 1,7 milliárd dollárba kerülő, 10 százalékos, azonnali létszámleépítést jelentett be, ám közölte, hogy a negyedik negyedévre vonatkozóan 4-6 centes részvényenkénti eredményt vár, szemben a 4 centes elemzői konszenzussal.
A Nasdaq Composite fél nyolc előtt 0,44 százalékos emelkedést mutatott, a Dow Jones 0,46, az S&P-500 pedig mindössze 0,16 százalékos mínuszban volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK