A nyitás után még lefelé indultak az indexek, ám később megfordult az irány. A DJI 0,5, az S&P 500 0,7, a Nasdaq indexe pedig 0,7 százalékkal erősödik a nyitás után bő fél órával. Az erősödést a kamatvágással kapcsolatos optimizmus táplálja, a piac azt várja a példátlan lépéstől, hogy az 1930-as évek óta legnagyobbnak tartott válság talán még visszaszoírtható. A globális kamatvágási akcióban az ECB, a Federal Reserve és a brit jegybank mellett Kanada, Svédország, Svájc központi bankjai is részt vettek. A japán jegybank nyilatkozatban támogatta a rendkívüli akciót. A 0,5 százalékpontos vágás nyomán az eurózóna alapkamata 3,75, az USA-é 1,5, Nagy-Britanniáé 4,5 százalék lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!