Féltek a magyar meglepetéstől a piacok

A magyar jegybanki kamatmemelés előtt emelkedett a hozamok többsége a másodlagos magyar állampapírpiacon.
NAPI, 2011. február 21. hétfő, 14:34
Fotó:

Egyetlen lejárat értéke csökkent hétfőn, mégpedig a 12 hónaposé 5 bázisponttal. A hat hónapos ugyanakkor 5 bázisponttal emelkedett, amely így kereken 6 százalékos hozamot fizetett átlagban.

A hosszabb lejáratoknál 2-7 bázispont volt a növekedés mértéke. A legtöbbet a 10 éves állampapír növekedett, és a legmagasabb 7,47 százalékos hozamot is ez meg a 15 éves lejárat fizette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK