Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nap nagy részét szűk sávban, mérsékelt mínuszban töltötte a BUX, a délelőtti 18 947 pontos minimumhoz képest nem jött érdemi emelkedés, végig oldalazva várták a devizakötvénnyel kapcsolatos végleges adatokat.

Zárás előtt nem sokkal kiderült, hogy valóban van kereslet a magyar dollárkötvények iránt, ami leginkább az OTP-re hatott. A bankpapírt néhány perc alatt nullából száz forinttal rántották fel, így 2,2 százalékos pluszban, 4801 forinton zárt. A Mol-t már kevésbé érintették a magyar kockázati árazást befolyásoló hírek, viszont a kedvező külső hangulatnak köszönhetően közel 1 százalékkal 17 850 forintra drágult az olajpapír - igaz, komoly rést kell betölteni, hiszen a Dana Gas eladásai jelentősen torzították a piacot.

A Richter befektetőit viszont megrémíthette a hétfői villámzuhanás, amikor jópár stoploss megbízás aktiválódott - az MSCI indexből kikerült papír tartása az eddiginél kockázatosabbá vált a vékonyabb likiditás miatt. A részvény így 2,6 százalékkal 35 375 forintra esett két nagyobb hullámban, és a forgalom is komoly volt. A Magyar Telekom a TPSA egész szektor számára indikatív osztalékfelezése miatt esett 2,8 százalékot, az utolsó árfolyam 401 forint volt, de nem sokkal korábban leszúrt a papír 399 forintra is.

Gyorsjelentése előtt 1 százalékos eséssel zárt az Egis, igaz, a részvény nagy kilengések mutatott a nap folyamán mindkét irányba. Az újabb kényszerlikvidálásokkal sújtott Pannergy közel 7 százalékot vesztett értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!