A horvát szakszervezetek egyesülete (HUS) és az INA szakszervezetének (INAS) vezetői szerint az új vállalat veszélyeztetné az INA kutatási és termelési ágazatát és ezáltal a dolgozók munkahelybiztosságát is. Ugyanakkor úgy gondolják, hogy az új vállalat akár jobb munkahelyeket is jelenthet a kőolajipari dolgozóknak, de egyelőre túl sok a megválaszolatlan kérdés ez ügyben.

A szakszervezeti képviselők aggódnak az INA életképességéért, mert szerintük kevés a beruházás a vállalatban. Úgy vélik, modernizálni kellene a töltőállomásokat és felújítani a sisaki olajfinomítót. Attól tartanak, hogy a vállalat bezárja az olajfinomítót.

"A dolgozók aggasztónak tartják a Mol Nyrt. próbálkozásait, amelyek az INA benzinkúthálózatának kiszervezésére, és azáltal a dolgozók létszámának és jogainak csökkentésére irányulnak" - idézi a lap Maja Rilovicot, az INAS elnökét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!