Féltik állásukat az INA dolgozói

Aggódnak a szakszervezetek a horvát INA 8500 dolgozójának sorsáért, miután helyi sajtóértesülések szerint a kormány egy új, állami kőolajipari vállalat megalapítását fontolgatja, ezért szakszervezeti vezetők Ivan Vrdoljak gazdasági miniszterrel találkoztak csütörtökön - közölte a Poslovni dnevnik üzleti napilap honlapján.
portfolio.hu, MTI, 2013. február 8. péntek, 14:34
Fotó: Napi.hu

A horvát szakszervezetek egyesülete (HUS) és az INA szakszervezetének (INAS) vezetői szerint az új vállalat veszélyeztetné az INA kutatási és termelési ágazatát és ezáltal a dolgozók munkahelybiztosságát is. Ugyanakkor úgy gondolják, hogy az új vállalat akár jobb munkahelyeket is jelenthet a kőolajipari dolgozóknak, de egyelőre túl sok a megválaszolatlan kérdés ez ügyben.

A szakszervezeti képviselők aggódnak az INA életképességéért, mert szerintük kevés a beruházás a vállalatban. Úgy vélik, modernizálni kellene a töltőállomásokat és felújítani a sisaki olajfinomítót. Attól tartanak, hogy a vállalat bezárja az olajfinomítót.

"A dolgozók aggasztónak tartják a Mol Nyrt. próbálkozásait, amelyek az INA benzinkúthálózatának kiszervezésére, és azáltal a dolgozók létszámának és jogainak csökkentésére irányulnak" - idézi a lap Maja Rilovicot, az INAS elnökét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2013.02.08 17:36

Az INA tele van Tito-ista, lepukkant, ejtöernyös, vén káderekkel, akik fingot sem értenek az egészhez. Mind ki kell rúgni öket!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.02.08 15:11

A MOL a lehető legjobbat akarja a testvéri horvát nép fiainak, de nem tehet semmit a paic ellenében.

Csak nem képzelik horvát barátaink, hogy a negyedrészben a Kegyes Jóság tulajdonában álló cég egy fillért is veszni hagy ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html