A kereskedők az üzletmenetről fellendüléséről számoltak be az Európai Központi Bank 50 bázispontos kamatcsökkentését követően. Az euró eladások hatására a forint 14,52 százalékig erősödött, késő délutánra aztán 14,40 százalékra korrigált. Az euró záráskor 236,30-236,40 forintos áron forgott, 0,50 forinttal alacsonyabban, mint szerdán záráskor. A dollár jegyzése gyakorlatilag megegyezett az euróéval, a késő délutáni 236,25-236,40 forintos dollár kurzus mintegy 0,30-0,40 forinttal volt gyengébb, mint tegnap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!