Feltört az olaj

A mai nap során 67 dollár fölé emelkedett a Crude típusú kőolaj májusi határideje. Február első hetében volt utoljára ilyen szinten a fronthónap, több mint 10 százalékos erősödést produkált a fekete arany egyetlen hét alatt.
NAPI Online, 2006. április 3. hétfő, 18:30
Fotó:

Az okok ismertek: Nigéria, Irán, Irak, stb. A részvényindexek ugyanakkor 4 - 5 éves csúcsokat döntenek meg nap-nap után. A részvénybefektetők most csupán az akvizíciókra, egyesülésekre és a vártnál jobb makrogazdasági adatokra koncentrálnak. A kérdés csupán annyi: meddig tarthat ez a párhuzamos emelkedés?

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK