A Nikkei 2,7 százalékot, a Hang Seng 2,25 százalékot emelkedett szerdára virradóra. Európában a banki papírok vezették az emelkedést, de a bányatárasságok és az olajipari cégek részvényei is kivették részüket belőle. Alapvetően jó hírek láttak napvilágot a tengerentúlon, s ha volt rossz hír is, az a jelek szerint már beépült az árfolyamokba. A ADX 2,6 százalékot erősödött, 4492 ponton zárt, itt a járműipari részvények voltak az emelkedés motorjai, a MAN például 8,5 százalékkal drágult. Londonban az FTSE 100 másfél százalékkal emelkedett, amiben a bányaipari vállalatok részvényeinek nagy, minden esetben 9 százalékot meghaladó drágulása játszott főszerepet. A rézbányászatban jelentős Kazahsztán pénzének, a tengének a leértékelése így hatott a piacra, tekintettel a nemzetközi bányatársaságok kazah érdekeltségeire. A pénzintézeti és a kiskereskedelmi papírok is egyöntetűen erősödtek. Párizsban a CAC-40 közel 3 százalékkal került feljebb, itt is a bányaipari cégek részvényei vitték a prímet, az Arcelormittal lett a nap nyertese 10,06 százalékos árfolyami drágulással, a Saint-Gobain árfolyama is 9,3 százalékkal ment fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!