Felülteljesített Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 65,15 pontos, 0,25 százalékos emelkedéssel, 26 491,02 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 8,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
MTI-Eco, 2016. július 6. szerda, 17:50
Fotó: Napi.hu

A Mol 5 forinttal, 0,03 százalékkal, 16 700 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 9 forinttal, 0,14 százalékkal, 6328 forintra nőtt, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,92 százalékkal, 433 forintra csökkent, forgalma 399,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 62 forinttal, 1,08 százalékkal, 5790 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: a záró szakaszban jelentek meg vevők, erősebb forgalmat és pozitív zárást eredményezve a BÉT-en. Hozzátette: a nemzetközi hangulat kifejezetten rossz volt, főleg a bankszektor szembesült eladói nyomással, ez alól kivétel volt ugyanakkor az OTP és az FHB bank.

Wéber Tamás, az MKB Bank portfólió kezelője az M1 csatornán úgy nyilatkozott: az amerikai piacok enyhén csökkenő nyitást követően semleges szintig emelkedtek, amely elegendő volt ahhoz, hogy pluszban zárjon a BUX. Az európai tőzsdéken viszont masszív esések voltak, mintegy 2 százalékos mínuszban tartózkodtak az indexek a magyar piac zárásakor, ehhez képest a BUX felülteljesített - fűzte hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK