A cikkcakkos délelőtt után határozottabb erősödésbe kezdett a forint szerdán, így az euró árfolyama reggeli, 278,30 körüli szinteket követően 276,40-ig süllyedt - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: a forint és a régiós devizák erősödése az euró dollárhoz viszonyított izmosodását és a tőzsdei többleteket követte. A forint ráadásul kismértékben felül is teljesítette a környező országok fizetőeszközeit. Délután fél ötkor az euró egysége 276,80, a dolláré 204,30, a svájci franké 206,60, az angol fonté 325,45 forinton állt, 100 japán jen pedig 245,80 forintot ért. Az euró dollárjegyzése a délelőtti, 1,35 körüli szintekről 1,3940-re kúszott fel - az amerikai devizát a vártnál gyengébb tengerentúli makroadatok gyengítették.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!