Felülteljesítette a forint a régiót

A piac az IMF-delegáció július 17-ei érkezését várja.
NAPI, 2012. július 13. péntek, 16:56
Fotó: Napi.hu

A hét utolsó kereskedési napján is az euró/dollár keresztárfolyam változása befolyásolta a forint euróhoz mért pozícióját. Az euró erősödött az amerikai fizetőeszközhöz képest, a jegyzés az 1,2167-es támaszról visszapattanva 1,2255-ig korrigált.

A globális hangulatot a vártnak megfelelő lassulást mutató kínai GDP-adat, valamint a michigani egyetem által számított, a prognózisokat alulmúló amerikai fogyasztói bizalmi index sem tudta elrontani.

Az EUR/USD mozgásával párhuzamosan a délelőtt még a 291 forintos szintet megcélzó eurókurzus délután háromnegyed ötig 288-ra jött le. Ugyanekkor a dollár egysége 235,20, a svájci franké 239,85 forinton állt. Ezzel a forint a régiós devizákhoz képest jobban teljesített - kommentálta az eseményeket Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: a piaci szereplők az IMF-delegáció jövő keddi érkezését várják, bár korántsem biztos, hogy bármit is nyilvánosságra hoznak a tárgyalásokból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK