Felülteljesítő volt a magyar börze kedden

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 189,64 pontos, 0,67 százalékos emelkedéssel, 28 597,82 ponton zárt kedden.
MTI-Eco, 2016. szeptember 6. kedd, 18:13
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 6,6 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama - az OTP kivételével - emelkedett az előző napi záráshoz képest. Sándor Dávid, a KBC Equitas elemzője  elmondta: a magyar részvények felülteljesítettek, a BUX jól tartotta magát, jó teljesítményt mutatott. A német értékpapírpiacon a keddi kereskedés közben elfogyott a lendület - tette hozzá.

Továbbra is az látszik, a magyar részvények felülteljesítőek a világ többi részének papírjaihoz képest. Úgy vélte, ez annak köszönhető, "mindegyik magyar papírban van egy jó sztori", a magyar vezető részvényekben egy egészséges profitnövekedés látszik, és nem is drágák a világ többi részének papírjaihoz képest. Ez segít abban, hogy a magyar börze relatíve felülteljesít a világ többi részvénypiacához viszonyítva - mondta Sándor Dávid.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán elmondta, az OTP árfolyama kedden stagnált az előző kereskedési napok jelentős emelkedése után. A BÉT forgalma 6,5 milliárd forint volt, ami alacsonynak számít, de már nem annyira, mint a nyáron. A forgalom nagy részét továbbra is az OTP adta - tette hozzá.

Elmondta: az olaj árát egy piaci pletyka vitte fel korábban, amely szerint Oroszország és Szaúd-Arábia a kitermelés csökkentéséről egyeztetett. Ezzel szemben csak arról állapodtak meg, hogy közösen figyelik az árfolyam alakulását, így vissza is esett az olaj világpiaci ára kedden - fejtette ki.

A Mol 100 forinttal, 0,57 százalékkal 17 500 forintra erősödött, 955,3 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott, 7530 forintot ért, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,37 százalékkal 444 forintra nőtt, forgalma 393,4 millió forint volt.  A Richter papírok árfolyama 90 forinttal, 1,58 százalékkal 5795 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1806,17 ponton zárt kedden, ez 6,44 pontos, 0,36 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK