A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a BUX-index ki tudta vonni magát az európai piacokon tapasztalt negatív hangulatból. Szerinte a csütörtöki kormányzati adócsökkentési bejelentésre pénteken reagáltak érdemben az ügyben érintett cégek papírja, például az OTP és a Mol, amelyeknek egyaránt nőtt az árfolyama.

A Mol 0,9 százalékkal 18 410 forintra erősödött, 918,1 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 1 százalékkal 8118 forintra drágultak, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,8 százalékkal 481 forintra esett 445,8 millió forintos forgalomban. A Richter 0,1 százalékkal 5858 forintra erősödött, a részvények forgalma 4,8 milliárd forintot ért el.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!