Felültették az OTP-vevőket

A BUX csütörtökön végig a pozitív tartományban ingadozott, ám napon belüli maximumától 140 ponttal lejjebb, 2,9 százalékos előnnyel zárta a kereskedést.
NAPI Online, 2009. február 19. csütörtök, 16:58
Fotó:

A pesti parkett irányadó indexe 10 650,32 ponton zárt csütörtökön, 2,9 százalékkal szerdai záróértéke felett. A mutató több mint 400 pontot lengett ki a kereskedés során, pályája tetejét 10 790 pontnál, alját pedig 10 384 pontnál lelte meg.

A blue chipek közül a Mol produkálta a legnagyobb emelkedést, az olajospapír több mint 5 százalékkal szerdai záróértéke felett, 9070 forinton végzett, forgalma megközelítette az 1,25 milliárd forintot. A Molnál nagyobb érdeklődés övezte a Magyar Telekom részvényeit, amely szokatlan, 25 forintos volatilitást mutatott csütörtökön. 1,8 milliárd forintos forgalom mellett, melynek jelentős részét délután gyűjtötte össze. Az utolsó kötés 542 forinton, 3,2 százalékkal a szerdai záróár felett érkezett a papírra. A BÉT másik említésre méltó forgalmat bonyolító osztalékpapírja, az Émász jegyzése azonban 1,2 százalékkal 24 200 forintra esett vissza.

Több mint 11 milliárd forintos forgalom mellett jókora utat tett meg az OTP árfolyama csütörtökön. A délelőtti órákban a parketten uralkodó hangulat, nem utolsó sorban pedig a roppant alacsony árfolyam egyértelműen vételre sarkallta a befektetőket, ám miután a bankpapír késő délelőtt 1945 forinton megtalálta a napi csúcsot elkezdődött az egyre vadabb lejtmenet, minek hatására mínuszba is sikerült lehúzni a jegyzést. A bankpapír végül szerdai zárószintjén, 1810 forinton zárt.

A Richter és az Egis is emelkedni tudott, előbbi 2,3 százalékkal 26 000 forintra, utóbbi 4,3 százalékkal 11 000 forintra. A kisebb papírok közül a Genesis és a Synergon 10 százalék feletti emelkedést mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK