A befektetők már a kínai feldolgozóipar és a feldolgozóiparon kívüli szektor márciusi teljesítményét tükröző beszerzésimenedzser-indexekre várnak, amelyek a hétvégén jelennek meg.

A januári és a februári kínai gazdasági mutatók többsége erős volt, de a kínai holdújévi ünnepségek torzíthatták az adatokat, ezért idén a március az első hónap, amikor valóságos képet lehet alkotni.

A londoni fémtőzsdén az alumínium tonnánkénti ára 0,9 százalékkal 1980,75 dollárra emelkedett csütörtök délután, ami 2014 decembere óta a legmagasabb érték.

A réz ára a legkeresettebb, három hónapos határidőre 0,2 százalékkal, tonnánként 5921 dollárra nőtt, míg a cinké 0,7 százalékkal 2877,50 dollárra kúszott fel.

Az ólom ára 0,1 százalékkal 2347 dollárra, az óné pedig 0,5 százalékkal 20 070 dollárra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!