A vezető nyugat-európai indexek közül a német DAX 0,6, a francia CAC-40 és az angol FTSE-100 0,3 százalékos emelkedést mutat. Ám a mostani erősödés ellenére is érezhető gyengeség jellemzi a piacokat. A svéd piac a tegnapi zárva tartását pótolja ma be.

Kiemelkedő makroadat nem érkezett az európai térségből, ahol minden piac szereplő már a délutáni amerikai makroadatokat várja. 14:30-kor érkezik az átfogó májusi munkaerőpiaci statisztika, míg 16 órakor a szintén májusi szolgáltatói ISM index érkezik.

Vállalati fronton a Fiat 1,9 százalékos emelkedést mutat azok után, hogy a társaság 500 millió eurót fizet az amerikai állam Chryslerben meglévő maradék 6 százalékos részesedésére. Nincs ilyen jó napja viszont a Nokiának, mely a tegnapi kereskedési szünnap után ma 4,5 százalékosos esést mutat azok után, hogy a pletykákkal ellentétben a Microsoft mégsem veszi meg a társaságot. A szerdai kereskedés végén erre tépték meg a társaság papírjait, ám a Nokia részvényei heti szinten 2001 óta nem látott 21 százalékos esést könyvelhetnek el.

A Stoxx szektorindexei közül az autógyártók és a vegyipar halad az élen, míg a sor végén a technológiai és az egészségügy halad.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!