A néhány emelkedő részvény elsősorban gyorsjelentésének köszönhette a növekményt. A Wendy's/Arby's Group gyorsétterem-lánc részvényei például 6,7 százalékot drágultak, miután a csoport bővülő árrések mellett kigazdálkodott második negyedéves nyereségről, illetve a szektor trendjével szemben emelkedő júliusi forgalomról számolt be.

A Dow komponensei közül a Procter & Gamble mutatta be a legnagyobb, 4,5 százalékos esést. Az elsősorban háztartási cikkeket gyártó vállalat papírjai a vártnál rosszabb eredménymutatók, illetve romló kilátások folytán immár második napja estek. Erre csak ráerősített, hogy a P&G európai szektortársa, a Unilever, emelkedő második negyedéves forgalomról számolt be.

Óriásit, 29 százalékot zakózott a fapados mobilszolgáltató MetroPCS, miután megnövekedett költségei alaposan beleharaptak negyedéves nyereségébe, amely így el is maradt az elemzői várakozásoktól.

A chipgyártó Nvidia a zárás utáni elektronikus kereskedésben drágult 3,7 százalékot, miután közzétette második negyedéves gyorsjelentését. A rendes kereskedést még 2,1 százalékos negatívummal végezték részvényei.

A pénteki kereskedés hangulatát a tőzsdenyitás előtt kiadott munkaerőpiaci adat diktálhatja. A nem mezőgazdasági ágazatokban az előrejelzés szerint tavaly szeptemberi szintekre mérséklődhetett a megszűnt munkahelyek száma, a Reuters által megkérdezett elemzők szerint 320 000 ember kerülhetett az utcára júliusban.

A vezető indexek közül a Dow Jones ipari átlaga 0,27 százalékkal 9256,26 pontra, az S&P 500 0,56 százalékkal 997,08 pontra, míg a Nasdaq 1 százalékkal 1973,16 pontra esett vissza a csütörtöki zárásra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!