Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Innen azonban valamelyest sikerült visszakapaszkodniuk. Végül csupán az FTSE-nek futotta emelkedésre, fél százalékkal került feljebb a londoni mutató. A DAX ellenben fél százalékkal gyengült, így 6016 ponton végzett, bár délután megfordult 5952 pontnál is. A francia CAC-40 0,15 százalékkal került lejjebb zárásra.

Az EU-csúcstól függetlenül vállalati hírek is mozgatták az árfolyamokat. Az Adidas 3 százalékkal esett miután a Morgan Stanley a kínai gazdasági növekedés lassulásának keresletfékező hatására hivatkozva felülsúlyozásról egyenlő súlyozásra rontotta a sportszergyártóra megfogalmazott ajánlását.

A Merck papírjai viszont 8,5 százalékot ugrottak, azt követően, hogy a gyógyszergyártó a vártnál jobb eredményről számolt be, valamint megerősítette éves eredményvárakozását is.

Örül, ha nullszaldóval megússza az idei évet a PSA Peugeot-Citroen autógyártó, amely jövőre 800 millió euróval akarja csökkenteni költségeit. A bejelentésre 0,9 százalékot esett a PSA jegyzése, ám a szektortárs Renault 1,8 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!