Vegyesen szerepeltek pénteken a vezető ázsiai tőzsdék, a Nikkei alig mozdulva 0,1, a Hang Seng pedig 1,2 százalékkal került csütörtöki zárása fölé, míg a Shanghai Composite 0,9 százalékos csökkentést ért el. Az amerikai piacok jó teljesítményét a közel-keleti feszültségek hűtötték le. Tokióban a Heiwa Real Estate ingatlancég részvényeinek árfolyama 4,5 százalékot zuhant újabb részvénykibocsátása hírére, a Mitsubishi Estate pedig fél százalékkal előző napi zárása alatt zárt. A japán Yamato Holdings 3,7 százalékos emelkedést ért el részvény-visszavásárlási tervei bejelentését követően, a felminősített Softbank részvényei pedig 1,6 százalékkal értek többet a nap végére. A kínai piacokon a fém- és építőanyag-ipar vezette a visszaesést, a Tangshan Jidong Cement 1,1, a Anhui Conch Cement pedig másfél százalékkal esett vissza. A nyersanyagárak globális gyengélkedése nem tett jót a fémipari cégeknek, a Yunnan Tin 3,8, a Chalco 2,7 százalékos árfolyam-csökkenéssel fejezte be a pénteki kereskedést. Kínában közben tovább emelkedtek a lakóingatlanok árai: a 70 legnagyobb városból 68-ban az egy évvel korábbinál magasabb összeget kell fizetnie a vevőknek - számolt be a MarketWatch az ország statisztikai hivatala adatai alapján. A pekingi újépítésű ingatlanok ára 6,8 százalékkal volt magasabb az év első hónapjában az egy évvel korábbi azonos időszakinál, Shanghaiban 1,5 százalékos volt a drágulás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!