A Concorde Call írásából kiderül, hogy a CIB elemzője nem találta meggyőzőnek az FHB negyedik negyedéves eredményét. Elsősorban a jelentősen növekvő működési költségeket, a középtávú stratégiai várhatóan nehéz implementációját emeli ki, s hozzáteszi: túlzottan optimista az FHB jelzálog-hitelezésre vonatkozó várakozása, nem beszélve a profitnövekedést esetleg kedvezőtlenül befolyásoló intenzív tervekről. Mindezek alapján a CIB szakértője csak tartásra javasolja a jelzálogbank részvényét. A BorsodChem esetén rövid távon szintén tartás a CIB-javaslat, ugyanakkor hosszú távon már vételre ajánlja a vegyipari részvényt az elemző. Az indoklás szerint a várhatóan növekvő árbevétel hatását ellensúlyozza majd az emelkedő működési költségek és a romló piaci helyzet. "A BC-ben rövid távon nincs növekedési potenciál és hosszú távon is csak mérsékelt profitnövekedésre számítunk" - fogalmaz az elemzés.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!