Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A hitelintézeti vezető szerint a bank a terveknek megfelelően teljesít, így nyugodtan állítható, hogy a 2006-os eredményterveket tartani fogják. A jövő év elején természetesen a konkrét piaci adatok alapján némileg módosítják majd a 2007-re szóló elképzeléseket, ám ebben pro és kontra érvek is szerepelni fognak. A vezérigazgató példaként említette, hogy a kamatmarzs szűkülése valószínűleg a tervezettnél lassabb lesz. A privatizációval kapcsolatban Karvalics Ferenc, a pénzintézet elnöke úgy nyilatkozott, hogy a folyamat 6-8 hónap alatt lebonyolítható, és emellett zavartalanul folytatódhat a bankcsoport kiépítésének folyamata. Ennek fontos lépcsője, hogy a bankcsoport elkezdte a lakásért életjáradék termék értékesítését, illetve a piacon elsőként fordított jelzálog hitelterméket kínál. Ebben a konstrukcióban az idős ügyfél járadék formában kap juttatást a banktól, melynek fedezete a lakása. Az idős adós elhalálozása után azonban az örökösök döntésén múlik, hogy a járadékként kifizetett összeget a lakás értékesítésből fizetik-e meg a banknak, avagy a járadék összegét hitellé alakítva törlesztik az FHB felé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!