BUX
38971

Figyelem! A rossz híreknek is szabad örülni

Felfelé mozdulhatnak el az árfolyamok ma a Budapesti Értéktőzsdén, a piaci szereplők egyre nagyobb reménnyel tekintenek a pénteki Bernanke beszédre.

NAPI, 2011. augusztus 23. kedd, 08:58

A DAX 1,2 százalékos emelkedéssel készül nyitni és az ázsiai piacokon is jó hangulatban telt a kereskedés, így a mai napon várhatóan felfelé mozdulnak majd az árfolyamok a Budapesti Értéktőzsdén - mondta Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. szakértője a Napi Gazdaságnak. A jelek szerint a piaci szereplők egyre nagyobb bizalommal várják Ben Bernanke Fed elnök pénteki, Jackson Hole-ban tartandó beszédét, hátha bejelentésre kerül a kvantitatív lazítás harmadik köre (QE3). Ráadásul az ebben való hit még rossz makroadatok mellett sem biztos, hogy az árfolyamok megingásához vezetne, hiszen minél rosszabb a makro-kép, annál valószínűbb a további monetáris enyhítés - mondta.

A javuló nemzetközi hangulat elsősorban az OTP árfolyamában csapódhat le, a Molnál viszont kockázati tényező a szír kitettség, az innen érkező rossz hírek - például az EU által várhatóan bejelentendő bojkott - negatív hatással lehetnek az olajpapír árfolyamára.