Figyelem! Változik a Telekom-osztalék

Nem menekül meg a változástól a Magyar Telekom osztalékpolitikája sem a különadók hatására - mondta Christopher Mattheisen elnök vezérigazgató a Bloomberg szerint.
NAPI, 2010. november 4. csütörtök, 13:14
Fotó:

A Magyar Telekomnak meg kell változtatnia osztalékpolitikáját a bevezetésre került különadók hatására - mondta Christopher Mattheisen elnök vezérigazgató a Bloomberg tudósítása szerint a társaság mai, negyedéves eredményeket ismertető sajtótájékoztatóján A társaság várhatóan kombinált megoldással próbálja meg kezelni az adó hatását. Ennek keretében változik majd a társaság beruházási, osztalékfizetési és hitelfelvételi politikája. Az osztalékfizetés sem menekülhet meg a változások elől - mondta.

Az idei évtől kezdődően évi mintegy 27 milliárd forintot fizet a különadó miatt 2012-ig a Telekom, a társaság vezetése az év végéig dolgozza ki a stratégiáját arra vonatkozóan, hogyan kezeljék a kialakult helyzetet.

Thilo Kusch, a Magyar Telekom pénzügyi vezetője elmondta, a társaság visszafogja beruházásait az adó miatt. Mint elmondta, már elég szűkösek a lehetőségek a költségek csökkentésének tekintetében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.04 15:02

Jó lenne ha mondanának valamit mert így 35-75 Ft közötti osztalékkal és 350-750 Ft közötti részvényárral lehet kalkulálni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html