A FedEX szeptember 18-án megjelenő gyorsjelentése előtt figyelmeztette befektetőit, hogy az augusztus végén lezárult negyedévében elért profitja várhatóan a korábban vártnál alacsonyabb lesz. A társaság tájékoztatása szerint a negyedév során részvényenkénti eredménye 1,37 és 1,43 dollár között alakulhat, a menedzsment korábban 1,45 és 1,6 dollár közötti összeget várt. A bejelentés szerint a negyedév profitjára a világgazdaság gyengélkedése nyomhatja rá bélyegét. A társaság részvényei a zárás utáni kereskedésben 4 százalékkal estek a hírre.

A befektetők a FedEx nyereségességének alakulását kiemelt figyelemmel kísérik, sokak szerint ugyanis a szállítmányozási iparág teljesítménye jó jelzéssel szolgál a gazdaság állapotára vonatkozóan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!