Figyelmeztetnek: csütörtökön vörösbe borulhat Európa

Gyengüléssel, a szerdai záróérték alatt indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön. Karácsony előtt sok a bizonytalanság.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 14. csütörtök, 08:29
Fotó: Reuters

Szakértők arra számítanak, hogy a londoni FTSE 0,2 százalék, a frankfurti DAX 0,3 százalék, a párizsi CAC pedig 0,15 százalék mínuszban kezdheti a napot - írja az MTI.

A csütörtöki trendet kezdetben az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerda esti kamatemelése befolyásolhatja, továbbá az, hogy a kínai központi bank minimális mértékben szintén kamatot emelt csütörtökön, jócskán meglepve ezzel a piacokat.

Csütörtökön napközben ismerteti kamatdöntését az Európai Központ Bank (EKB) és a Bank of England (BoE). Ezen kívül az IHS Markit ismerteti az euróövezet és a nagy euróövezeti tagállamok, valamint az Egyesült Államok decemberi szolgáltatóipari, feldolgozóipari, valamint kompozit beszerzésimenedzser-indexét.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,05 százalékkal gyengült, Frankfurtban a DAX-30 0,44 százalékkal csökkent, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,51 százalékkal süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK