Enyhén pozitív hangulatban, azonban roppant alacsony aktivitás mellett zajlott a kereskedés a forint piacán; az euró jegyzése 271,90 és 272,90 forint között mozgott - mondta el Csajbók Róbert, az ING deviza-üzletágának kereskedője. Délután négy óra körül az euróért 272,40, a dollárért 188,60, a svájci frankért pedig 182,70 forintot kértek, míg az euró/dollár 1,4425 körül állt. A frank az utóbbi napokban jelentősen erősödött az euróval szemben, amit egy ideig igyekezett korlátozni a svájci jegybank (SNB), azonban végül hagyta, hogy a kurzus lejjebb kerüljön.

Technikai alapon nem sok minden látható az euró/forint kurzusban jelenleg, várakozásaink szerint a 272-es szint meg fogja támasztani az árfolyamot a nap és a hét késobbi részében is, így a 272-274-es sávot tartjuk irányadónak keddre - véli Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

Csajbók Róbert szerint hosszabb távon figyelmeztető jel lehet a feltörekvő devizákba fektetők számára, hogy a legnagyobb piacokon, például a dollárén jelentős hozamemelkedés volt az utóbbi időben. Ez pedig előbb-utóbb negatív hatással, magyarán gyengüléssel járhat a forint számára is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!