Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Mint ismeretes a BorsodChem tulajdonosok - az igazgatóság által az üzleti titokra hivatkozva - csak titoktartási kötelezettség mellett ismerhették meg a közgyűlési dokumentumokat, így arról a sajtó sem tájékoztathatott. A BÉT szerint ugyan ez törvényi szabályozásba nem ütközik, de ellentétes a tőzsde szellemével, hiszen így a tulajdonosok bennfentes információkhoz juttotak. A tőzsde ezért már dolgozik a szabályzat módosításán, hogy elkerülhetőek legyenek a hasonló esetek. A Pickkel kapcsolatban már keményebb fellépést is kilátásba helyezett a tőzsde, mivel a tőzsdei szabályzattal ellentétes a közgyűlés azon határozata, miszerint a társasági eseményen csak azok szavazhatnak, akik a közgyűlés előtt már 60 nappal szerepelnek a részvénykönyvben. A tőzsde szabályzata szerint a részvénykönyv zárására a közgyűlést megelőző 5 és 10 nap között kerülhet sor. A BÉT, amennyiben nem sikerül konszenzusra jutni hajlandó lesz a bírság (max. 1 millió forint) vagy a tőzsdei kizárás eszközéhez nyúlni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!