Egyértelműen külső tényezők mozgatják a forintot ami alatt a javuló kockázat vállalási hajlandóságot kell érteni - véli Bámli Károly, a Commerzbank devizakereskedője. A magyar eszközök ugyanis a sok bizonytalansági tényező mellett is még mindig elég vonzó felárat jelentenek. E mellett a piacok hisznek a kormány ígéreteinek, és elszántságának, a hiányt 3 százalék alatt tartják. Ez pedig egyelőre fontosabbnak tűnik, mint az IMF tárgyalások alakulása, amit lassan mindenki készpénznek vesz, hogy csak jövőre folytatódhat. Így továbbra is maradhat a külső hangulat alakulását tükröző árfolyammozgás, a 279-282-es sávban - véli az üzletkötő. Csütörtökön e sáv alsó szélén 279 közelében kereskedtek az euróval.

A javuló hangulatban az euró is drágult a dollárral szemben, ez azonban csupán annyira volt elegendő, hogy ismét az 1,30-as érték közelébe tornászta vissza magát a deviazpár, azt azonban tartósan nem tudta átütni. Sőt késő délután már csak 1,295 közelében kereskedtek a devizapárral. Nem mozdul viszont továbbra sem az 1,21-es szint közeléből az euró/frank keresztárfolyam, úgy látszik egyelőre ide betonozták be az értékét.

A dollár egysége így 215,70 forint volt, míg a svájci frankért 231 forintot kellett adni.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!