Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a társaság 2011. április 12-én megtartott közgyűlésének döntése alapján egy darab Magyar Telekom törzsrészvény után járó 2010. évi osztalék bruttó összege 50 forint, az osztalék kifizetésének kezdő időpontja 2011. május 12 - áll a társaság közleményében.

Az osztalékfizetéshez kapcsolódóan elrendelt tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2011. május 5. Osztalékra az jogosult, akinek ezen a napon az értékpapírszámla-vezető nyilvántartásában Magyar Telekom részvénye van. A 2010. évi osztalékra jogosító Magyar Telekom részvényt utoljára 2011. május 2-án lehet vásárolni a Budapesti Értéktőzsdén.

Az osztalék 2011. május 12-től kezdve, átutalással kerül kifizetésre az értékpapírszámla-vezetőknél vezetett értékpapírszámlákhoz tartozó ügyfélszámlákra vagy a részvényes által megjelölt bankszámlára.

Magánszemély részvényes esetében a rendelkezésre bocsátott adatok alapján a személyi jövedelemadóval csökkentett osztalék összegét az értékpapírszámla-vezető számlájára vagy a részvényes által az értékpapírszámla-vezető felé megadott bankszámlára utalja át a Magyar Telekom Nyrt., illetve megbízottja. A 2010. gazdasági év eredménye után fizetett osztalékjövedelmet 16 százalék személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettség terheli.

Belföldi és külföldi illetőségű magánszemélyek által Tartós Befektetési Számlán tartott részvények esetén az osztalék kifizetése adó levonása nélkül történik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!