Fogy a lendület a Wall Streeten

Az energia- és a bankrészvények, ha fogyó lendülettel is, de emelték a tengerentúli tőzsdeindexeket a pénteki kereskedés korai szakaszában; a nyitás után egy órával már inkább a negatív tartományban vannak az indexek.
NAPI Online, 2009. március 6. péntek, 16:31
Fotó:

Az árupiaci drágulás a nyersanyagcégek árfolyamát pozitívan befolyásolja, a pénzügyi szektor pedig mintha még örülne is a Wells Fargo brutális, 85 százalékos osztalékcsökkentési bejelentésének. Az energiacégek papírjai is erősödnek az olaj drágulására, az Exxon és a Chevron árfolyama emelkedik. A Wells Fargo is drágul, miután az év elejéről "erős üzletmenetről" számolt be; az egész szektor emelkedik, így a Bank of America is.

A munkanélküliség ugyan az elmúlt 25 év legmagasabb szintjére emelkedett, de növekedési üteme némileg lassult, így talán csillapította a recesszió mélyülésével kapcsolatos félelmeket. A General Electric és a Caterpillar is emelkedik.

Az indexek egy órával a nyitás után erősen visszaestek, a Dow még enyhe pluszban van, de az S&P és a Nasdaq már a negatív tartomány határára gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK