Londonban a FTSE 1,1 százalékkal, a frankfurti DAX 0,4, a párizsi CAC 0,7 százalékkal esett. Az 1,1 százalékos londoni mínuszt a gyenge kínai szolgáltatói  beszerzésimenedzser-index is befolyásolta. Leginkább a bányászati cégek szenvedtek: a BHP Billiton részvényei 1,9, a Rio Tinto 0,8, az Anglo American 1,4 százalékkal esett. A bankok is zuhanórepülésben voltak: a Lloyds Banking 2,4 százalékkal, a Barclays 1,6 százalékkal, a Royal Bank of Scotland Group 0,6 százalékkal gyengült.

Frankfurtban is estek a fontosabb a papírok, a Deutsche Telekom 2 százalékkal lett olcsóbb, újabb 2 százalékkal esett a Lufthansa is, a Commerzbank részvényei 1,8 százalékot vesztettek. Párizsban 4 százalékot esett az Alcatel-Lucent arra a hírre, hogy hatalmas elbocsátásra készül az elektronikai cég, a tervek szerint tízezer dolgozójától válik meg.

A tengerentúlon sem volt rózsás a helyzet kora este: a Dow 0,7 százalékkal esett, a Nasdaq már 1,8 százalékos mínuszban volt, míg az S&P egyszázalékos veszteségben állt. A Wal-Mart és a Procter & Gamble volt pluszban, mind a két cég egy százalékkal növelte részvényárfolyamát − minden más fontos papír esett. A Nike és a Visa 1,5 százalékkal gyengült lapzártánkig, de egy százalék feletti mínuszban volt az Intel, a Microsoft, az IBM és a JPMorgan is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!