Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BUX esését leginkább a Matáv okozta, a távközlési papír - a már pénteken elkezdődött nemzetközi telekombessznek betudhatóan - 3,07 százalékkal 915-re zuhant. A Mol ennél szerényebb mértékben, 0,94 százalékkal gyengült, s 4 230-on zárt. A magyar céghez kapcsolódó hír, hogy lengyel lapértesülések szerint hamarosan létrejön a lengyel PKN és az osztrák OMV fúziója, melyhez később esetleg a Mol is csatlakozhat. Ha azonban a Mol megnyeri a gdanski finomítóra kiírt pályázatot, akkor a lengyel kormányprogram értelmében, amely két független olajvállalatot irányoz elő, nem csatlakozhat az együttműködőkhöz - tájékoztatott a Microbróker Rt. üzletkötője. Az OTP árfolyama 15 000 forinton maradt, a gyógyszercégek közül a Richter 16 730-on (-1,01 %), az Egis pedig 9 300-on (-2,57 %) zárt. Vegyipari fronton a BorsodChem 2,26 százalékkal 5 180-ra, a TVK pedig 5 százalékkal 4 180-ra esett. Az Antenna Hungária 3,68 százalékos zuhanását (3 660-ra) az is magyarázza, hogy a cég az idén - a Vodafone konszolidálása miatt - veszteségre számít, s közölte, hogy amíg a mobilszolgáltató nem lesz nyereséges, osztalékra sincs kilátás. A BIF és az IEB is ma tartotta közgyűlését: az előbbi cég részvényei 10,93 százalékkal 2 995-re, az utóbbié 14,46 százalékkal 950-re ugrottak fel. A bank esetében főként a bejelentett, 10 százaléknyi sajátrészvény-vásárlás adott lendületet az árfolyamnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!