A Dow Jones blue chip index 2,4 százalékos, az S&P 500 3,1 százalékos, a Nasdaq 3.5 százalékos veszteséget halmozott fel a kereskedés utolsó harmadára. Az irányadó indexek lejtmenete felgyorsult a kereskedés második felére. A görög költségvetési válság kezelésére irányuló lépések nem győzték meg a befektetőket, az eurózóna sötét jövőjével kapcsolatos spekulációk harmadik napja gyengítik a tőzsdei mutatókat. Csütörtkön az Egyesült Államokban a vártnál gyengébb kiskereskedelmi adatokat tettek közzé, az árupiacokon szintén leértékelődésről adtak hírt, az olaj jegyzése 79 dollár közelébe csökkent. Az állampapírpiacon is érződött a kockázatkerülés, de a pánik a bankszektorban volt a legnagyobb. Az amerikai bankok szabályozásának átalakításáról szóló tárgyalások, illetve az ezzel kapcsolatban felszólaló politikusok, köztük a volt pénzügyminiszter, Henry Paulson is hozzájárultak a pánikhoz. A Wall Street-i érdekek mellett kiálló Paulson az ellen érvelt, hogy a kereskedelmi bankokat túlszabályozzák, mondván, azzal beszűkítenék a pénzügyi innovációs lehetőségeket, miközben utódja, Timothy Geitner arról beszélt, hogy a megfelelő szabályozással megelőzhető lett volna a 2008-as bankválság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!