A kezdeti minimális emelkedés után egyre fokozódó esés vette kezdetét az amerikai tőzsdéken, a vezető indexek az utolsó fél órába 1-1,3 százalékos eséssel léptek be. A végén azonban jött a korrekció, a Dow 0,7 százalékos, az S&P 0,8 százalékos, míg a Nasdaq 1 százalékos eséssel zárt. Európában több olyan kijelentés is érkezett, ami szerint a rövid távú adósságválság kezelés nem lehetséges. A kereskedők szerint negatívan lehet értékelni az olasz miniszterelnök kijelentését, miszerint nem zárható ki, hogy a válságkezelési alapból további pénzt kérnének. Ezt meghaladóan a németeknél az a hír látott napvilágot, miszerint három hónapnál is több időbe kerül, mire kidolgozhatják a szabályokat a válságkezelési alap finanszírozására. Amerikai oldalon a vállalati hírek voltak középpontban. A Caterpillar és az Alcoa is a gyorsjelentések miatt esett 4,5 százalék körüli mértékben.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!