BUX
38971

Fokozódó árvízhelyzet, jó forint, magyar Disneyland

A vezető nyugat-európai indexek közül a Cac 0,45,a Dax 0,51, a Footsie 0,52 százalékkal erősebben állt délután egykor a tegnapi záróértékéhez képest.

NAPI Online, 2006. április 21. péntek, 13:15


A tegnapi, több árfolyamrekordot is hozó kereskedés után medveillat lengi be a parkettet: délután egy órához közeledve a BUX 1,0 százalékos veszteséggel 24 818 pont közelében állt. A legnagyobb bukta a Molnak jutott, a 2,3 százalékos negatív korrekció 26 050 forintos árfolyamot jelentett. A Richter 1,2 százalékos veszteséggel 46 150 forinton forgott, míg az OTP visszafogott, csupán 0,4 százalékos süllyedéssel 8120 forinton járt. Az MTelekom ahogyan kimaradt a nagy rallyból, úgy marad ki éppen a lejtmenetből, a papír 960 forinton stagnál. A kisebbek között a BorsodChem ugyanakkor 0,9 százalékkal 2276 forintra drágult, az Egis 0,5 százalékkal 34 050 forintra süllyedt.

A pénteki napon a délelőtt folyamán nem változott jelentősen az euró árfolyama. Így a mostanában jellemző kereskedési sáv közepén, 266 forint körül jegyzik az uniós fizetőeszközt.

A Körös jobb partján a töltésen keletkezett repedés miatt azonnali kitelepítést rendelt el Csongrád-Nagyréten pénteken délelőtt Frank József, a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság elnöke.

Lényegében az egész költségvetési tartalékot igénybe veszik az árvízzel kapcsolatos kiadások - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő a Délmagyarország című napilapnak adott interjúban.

A csütörtökön zuhanásnak induló nemesfémek piacán pénteken továbbra is pesszmizmus uralkodik. Korrigálta korábbi emelkedését az amerikai könnyűolaj, az árfolyam péntek délelőtt közel egy százalékkal 73 dollárig mérséklődött.

Az elemzői várakozásokat alulmúló negyedéves eredményről számolt be az Ericsson. A Reuters által megkérdezett elemzők 7,5 milliárd koronás profitot vártak, ezzel szemben a társaság az első negyedévben 6,7 milliárd adózás előtti eredményt ért el.

Az Air Berlin road-showt indít a tervezett részvénykibocsátás népszerűsítése érdekében. fapados légitársaság a tranzakcióból származó friss tőkéből szeretné finanszírozni gépbeszerzését, 2011-ig ugyanis 55 Airbus 320 típusú repülőgépet tervez vásárolni.

A vártnál jobb eredményt ért el az internetes keresőjéről ismert Google. A tegnap közzétett negyedéves beszámoló szerint az árbevétel 79 százalékkal 2,25 milliárd dollárra duzzadt, a nettó eredmény pedig az egy évvel korábbi 369 millió dollárról 592 millió dollárra hízott.

Az osztrák kézben lévő Lukale Zrt. idegenforgalmi komplexum építését kezdi meg a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenyén - jelentette be Kóka János. A gazdasági miniszter által magyar Disneyland-nek nevezett, több mint 180 millió euró értékű projekt 2006-2009 között valósul meg és várhatóan 1800 embernek ad munkát a térségben.

A Budapest Airport tulajdonosa, a brit BAA repülőtér-üzemeltető ma harmadszor is elutasította spanyol Ferrovial építőipari és szolgáltató csoport hivatalosan ellenségessé vált felvásárlási ajánlatát.

Bár a magyar választók nincsenek teljesen tisztában a választási rendszer működésével, mindazonáltal úgy vélik, leadott voksuk jól hasznosul, és a választási rendszer inkább arányos, mint aránytalan képviseletet hoz létre az Országgyűlésben - derül ki a Political Capital megrendelésére készített felmérésből.

A változatlan áron számított kisker forgalom februárban 5,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző hónaphoz viszonyítva 0,5 százalékkal bővült -adta hírül a KSH. A havi forgalom folyó áron 372 milliárd forint volt.