Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Facebook tőzsdei jegyzésének árfolyamváltozásához hasonló pályán mozognak egyelőre a Snapchat részvényei: a márciusban a New York-i piacra bevezetett papírok kezdő árfolyama 17 dollár volt és csütörtökön is pontosan ennyin zárt.

Pedig ígéretesen indult a tőzsdén a közösségi alapú applikáció, mert az első teljes kereskedési napján 24,48 dollárra emelkedett. Utána viszont 19-23 dolláros sávban mozgott. Június eleje óta viszont folyamatosan csökkent, szerdán záráskor még 17,9 dollárért jegyezték.

Aggódni viszont nem kell, mert a már említett Facebook is hasonló első három hónapot produkált, sőt, a teljes első évét a bevezetési ára alatt töltötte. Most viszont már annak a négyszeresét éri. A közösségi oldalak, applikációk részvényeivel jellemzően bizalmatlanabbak az amerikai tőzsdéken, ezért a Snapchatért is csak akkor érdemes izgulni, ha az első éve után sem erősödik vissza.

A techcég megítélése leginkább azon múlik, hogy az ingyenes program hogyan tudja népszerűsíteni fizetős szolgáltatásait. Valamint az is nagy kérdés, hogy sikerül-e elérnie, hogy a felhasználók magukat reklámfelületté tegyék. A Facebook-tulajdonban lévő Instagramnak ez csak több évnyi jelenlét után jött össze.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!