Földcsuszamlás Budapesten - szakad a Mol

Rosszul indult a pénteki tőzsdenap a BÉT-en, és egyelőre nem lett jobb.
NAPI Online, 2008. május 16. péntek, 10:41
Fotó:

Délelőtt 10 óra után nem sokkal a BUX 1,15 százalékos mínuszban állt, jóval a tegnapi 23 231 pontos záróára alatt. A vesztesek listáját az osztaléktól megfosztott MTelekom vezeti; a távközlési cég részvényeinek árfolyama az osztalékfizetés után 805 forintra esett.

A Mol több mint 3 százalékos zuhanására azonban nincs ilyen egyszerű magyarázat; a társaság tegnap bejelentett negyedéves eredménye a várakozásoknak megfelelően alakult. Az olajtársaság papírjai fél 11 körül 22 850 forint cserélt gazdát, de pénteken vettek már 22 635 forintért is Mol-papírt.

Az OTP tegnapi eredményhirdetését követően ma erőteljes kilengések mellett késő délelőtt 7350 forinton, 0,1 százalékos plusszal kereskedtek a papírral.

A gyógyszergyártók megint felemásan teljesítenek; a Richter némi előnyre, az Egis 0,5 százalékos hátrányra tett szert a délelőtt folyamán. Az Egis papírjaival 18 400 forinton, míg a Richterével 33 905 forinton kereskednek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK