Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerdai kereskedést 19 421 ponton fejezte be a BUX index, ez 1,5 százalékkal volt alacsonyabb az előző napi értéknél. Ráadásul mindezt úgy sikerült teljesíteni, hogy a nap végén kicsit visszapattant a korábbi mélypontról a mutató. A forgalom kifejezetten magas volt, kiemelkedett az OTP 9,6 milliárd forintnyi és a Richter 3,2 milliárdnyi üzletkötése.

A vezető részvények szinte kivétel nélkül veszítettek értékükből, a legrosszabbul az OTP járt, mely 3,6 százalékkal 4847 forintig zuhant vissza. Egyelőre mindenki csak találgat, milyen tervei lehetnek a kormánynak a devizahitelekkel, azonban az utóbbi évek tapasztalatai alapján a piac arra számít, hogy az újabb beavatkozás jelentős veszteséget okoz majd a bankszektornak.

Ezek után nem meglepő, hogy a részvényekkel 4825 forinton is kötöttek üzletet. A Mol 0,1 százalékkal lett olcsóbb a kereskedés végére, így 16 980 forintba került, míg a Magyar Telekomért 330 forintot adtak, ami 1,2 százalékos gyengülésnek felelt meg.

Felemás napjuk volt a gyógyszergyártóknak a piacon, hiszen a Richter 1,1 százalékkal 3700 forintig esett vissza a nap végére, az Egis 22 200 forintos árfolyama azonban 0,2 százalékkal magasabb volt a keddinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!