A Berkshire közleménye szerint az első negyedévben 58 százalékkal csökkent a befektető cég profitja, ennek oka a biztosítási üzletágban keletkezett jelentős pénzügyi veszteségek voltak. Az üzletág kilenc év óta elsőzör lett veszteséges, ezzel a nyereség 1,51 milliárd dollárra csökkent a tavalyi első negyedéves 3,63 milliárd dollárról

A Warren Buffett által vezetett társaság továbbra is aktívan keresi az akvizíciós célpontokat az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt. Buffet megemlített egy várható kisebb kanadai akvizíciót a Marmon cég számára. A Berkshire számos akvizíciós lehetőséget vizsgál jelenleg, mintegy tucatnyi országban.

A Berkshire hét végén tartott közgyűlésén a várható akvizíciók és az eredmények mellett természetesen a Davis Sokol, Buffett korábbi utódjelöltje távozását eredményező bennfentes botrány volt az érdeklődés középpontjában. Sokol ügyéről Buffett annyit közölt, hogy számára érthetetlen amit tett, különösen figyelembe véve a volt igazgató anyagi helyzetét. Sokol távozásával ismét az utódlási találgatások kerültek előtérbe a Berkshire-rel kapcsolatban. Warren Buffett szerint szinte kizárható, hogy visszavonulásakor kívülről érkezzen a befektetési cég új vezetője - adta hírül a Bloomberg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!