Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Nem követték amerikai társaikat a korrekcióban az ázsiai részvénypiacok: a kedvező vállalati gyorsjelentések és felminősítések hatására emelkedtek a részvényindexek. A pozitív hangulat olyan erős volt, hogy az Aioi Insurance Co. biztosítótársaság 3,1 százalékkal erősödött, mit sem törődve a Japán is érintő 6,5-es erősségű földrengéssel, amely több mint 40 embernek okozott sérülést. A Golden Agri-Resources, a világ második legnagyobb pálmaolaj-termelője, és a Nippon Sheet Glass Co. részvénye 11, illetve 8,6 százalékkal ugrott meg felminősítésüknek köszönhetően. A Tencent Holdings Ltd., Kína legnagyobb internetes chatsite-jának üzemeltetője 6,7 százalékkal drágult Hongkongban, mivel az elemzők szerint magas profitot jelent holnap. Az MSCI Asia Pcific index 0,5, a japán Nikkei, a hongkongi Hangseng és a tajvani Taiex 0,4-0,4 százalékkal nőtt. Az utóbbit az sem fékezte meg, hogy a szigetországon 500 ember halálát és sárlavinákat okozó tájfun vonult végig. A Shanghai Composite 0,3 százalékkal kúszott feljebb, miután a pekingi statisztikai hivatal a kiskereskedelmi forgalom növekedéséről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!