Főleg külföldiek kereskednek a magyar áramtőzsdén

Főleg külföldiek kereskednek a magyar áramtőzsdén - írta a Napi Gazdaság csütörtöki számában.
MTI, 2014. január 16. csütörtök, 08:19
Fotó: Napi.hu

A lap írása szerint a másnapi piacon a tagok 34 százaléka magyarországi vállalat, a fennmaradó részt a nemzetközi szereplők adják, és hasonló az összetétel a határidős szegmensben is, itt 30 százalékban képviseltetik magukat a magyarországi résztvevők.

A HUPX határidős piacán tavaly a kereskedett volumen 13,4 százalékkal nőtt, a forgalom meghaladta a 7,1 terawattórát, a másnapi piacon 43,5 százalékkal 9 terawattóra fölé nőtt - közölte a lappal az áramtőzsdét üzemeltető HUPX Zrt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK