A piacok az amerikai lakáseladások esésére számítanak az adatok mai bejelentésekor, ezért nem volt jó a hangulat az amerikai fogyasztás, és így a globális piac hosszabb távú kilátásaival kapcsolatban.

Japánban különösen rosszat tett a biztonságosnak gondolt jen további erősödése a dollárral és az euróval szemben – az euróhoz képest nyolc éve nem volt ilyen erős a japán deviza. Ennek megfelelően gyengültek a nagyobb japán exportőr vállalatok, a Canon részvényei például 1,4 százalékot, a Sony papírjai pedig 2,9 százalékot estek.

A tokiói Nikkei 225 1,33 százalékot vesztett, a szöuli Kospi 0,44 százalékot esett, a hongkongi Hang Seng és a bombay-i Sensex alig változott, a sanghaji kompozit index pedig 0,88 százalékot emelkedett

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!