Fölfelé indult Amerika

A New York-i értéktőzsde irányadó indexei emelkedéssel nyitottak csütörtökön; több kedvező makroadat is támogatja az erősödést.
NAPI, 2010. szeptember 9. csütörtök, 16:07
Fotó:

A Dow Jones ipari átlagmutatója 0,7 százalékkal emelkedett az első félóra után, a drágulásban élen járnak a pénzügyi szektort képviselő részvények. Az S&P 500 közel 1 százalékkal jutott följebb, a fogyasztói szektor papírjai vezették az emelkedést. A Nasdaq közben 0,8 százalékot erősített.

A jó hangulatot erősítették a nyitás előtt ismertetett amerikai munkaerőpiaci és külkereskedelmi adatok. Ezeken kívül Európából egy sikeres ír államkötvény-aukció híre is inkább kedvezőnek volt nevezhető.

Az egyes papírok között a Goldman Sachs a brit pénzügyi felügyelettel való megállapodásról szóló hír megjelenése után drágult; míg az Adobe az Apple azon bejelentése után emelkedett, miszerint a techcég enyhíti a termékeire vonatkozó fejlesztői megkötéseket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK