Az amerikai részvénypiacok felfelé íveltek a keddi nyitás után, miután a befektetők félretették az európai adósságokkal kapcsolatos aggodalmaikat és megörültek a fogyasztói és technológiai szektorok eredményeinek.

A vártnál rosszabb lakásértékesítési adat vélhetően lefelé mutató hatást gyakorol a hangulatra - írja a MarketWatch. A Fed is kedden kezdi kétnapos kamatdöntő ülését.

A Dow Jones Industrial Average 45,72 ponttal (0,44 százalékkal) 10 462,13 pontra emelkedett.

A S&P 500-as mutatója 4.7+ pontos (0,43 százalékos) növekedést produkált a nyitás utáni fél órában, ezzel 1 118 pontra emelkedett.

A Nasdaq Composite 22,72 ponttal (0,99 százalékkal), 2312 pontra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!