A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe 18 870 pont körül tartózkodott a kereskedés első óráját követően. Az OTP másfél milliárdos forgalomban több mint 1 százalékkal 4492 forintig drágult, a Mol közel fél százalékkal 14 960 forintig erősödött, míg az Mtelekom 302 forint körül stagnált. A Richter hajszálnyi mínuszban 4153 forinton forgott, az Egis valamivel nagyobb mértékben 27 705 forintig gyengült.

Az Elmű és ÉMÁSZ továbbra is viszonylag jelentős forgalomban 10 százalék fölött drágul. A két áramszolgáltató azután indult látványos drágulásnak, hogy Orbán Viktor és Tarlós István is a közműcégek állami visszavásárlásának lehetőségéről beszélt szeptember végén. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. pedig a múlt heti közgyűlésén döntött 11 ezer 700 darab ÉMÁSZ-részvény megvásárlásáról az ózdi önkormányzattól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!