Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tíz óra után a forint hirtelen gyengülésnek indult, az eurót fél tizenegy körül már jóval 282 forint fölött jegyezték a reggeli, 280 forint körüli szintek után. Később ismét lefelé korrigált az árfolyam, így tizenegy óra után 281,80 forintot kértek az euró egységéért.

Piaci vélemények szerint a hirtelen bezuhanás mögött az a külföldi portálok által is átvett értesülés állhat, miszerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetőségében zokon vették a magyar kormány kommunikációs kampányát ("Nem engedünk az IMF-nek"). Az Origo információi szerint az hirdetéssorozat az utolsó cseppek egyike lehetett a pohárban, a Valutaalapnál már csak akkor fognak foglalkozni Magyarországgal, ha gyökeres gazdaságpolitikai fordulatot látnak. A legutóbbi megszorítások szerintük nem ezt bizonyítják. Az IMF-nél házon belül már arról beszélnek, hogy gyakorlatilag szakítottak a magyar féllel - írja a portál.

A két héttel ezelőtti, október 9-14. közötti, tokiói IMF-közgyűlésen történtek kulcsfontosságúaknak bizonyulhatnak a csigalassúsággal haladó tárgyalás-előkészítő folyamatban. Magyar oldalról Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter és Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára is részt vett a közgyűlésen. A rendezvényen két IMF-vezetővel is leültek beszélni, és mindkettőtől komoly fejmosást kaptak. A közgyűlés első napjának reggelén árasztotta el ugyanis a nyomtatott és az online sajtót az IMF-ellenes médiakampány.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!