Folyamatos Mol-drágulás a BÉT-en (új)

A BÉT indexe a pozitív start után napközben végig pluszban mozgott és többször is benézett a 23 600 pontos szint fölé. Zárásra azonban megfogyatkozott a lendület, így 0,5 százalékos többlettel 23 514,50 ponton fejezte be a kereskedést, 18,5 milliárd forintos forgalom mellett.
Ádám Viktor, 2006. november 23. csütörtök, 17:51
Fotó:

A mutatónak sokáig az OTP adott támaszt, a bankrészvény délelőtt 7800 forint közelében is megfordult, ám a fél öt után kialakult 7710 forintos kurzus már csak fél százalékkal volt feljebb a szerdainál. A gyengén kezdő Mol ugyanakkor szinte folyamatosan javított, amiben vélhetően közrejátszott, hogy az olajcég lett a befutó a gáztározó-tenderen. A papír így a blue chipek között a legjobb teljesítményt produkálva 22 040 forinton zárt, ami bő 1 százalékos drágulást jelentett. A Telekom elfáradt délutánra, a 958 forintos záróárat eredményező 0,2 százalékos plusz csak töredéke volt a napközben felmutatott többletnek. A Richter szintén a fékre lépett, a 42 310 forintos záróár megegyezett a 24 órával korábbival. A BUX-kosárban jóval kisebb súllyal bíró szektortárs, az Egis ázsiója ugyanakkor nőtt, 0,4 százalékkal 26 900 forintra.

A bankszektor kisebb kapitalizációjú cégeinek papírjai közül az FHB ezúttal gyengébben, az IEB viszont sokkal jobban teljesített, mint a nagy testvér. Előbbi 0,4 százalékkal 1870, utóbbi 1,4 százalékkal 4500 forintra hízott. A BorsodChem hajszálnyi veszteségével szemben az áramszolgáltatók többsége drágult: az Elmű 1,2, az Émász 0,7 százalékkal, miközben a Démász 0,5 százalékkal vékonyodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK