Folyamatosan erősödik a forint

A forint kora délutántól szinte töretlenül erősödik. Délután fél öt körül az eurót 277,90 forinton jegyezték.
NAPI, 2010. szeptember 24. péntek, 17:05
Fotó:

A magyar deviza erősödését mind a Fed mennyiségi könnyítésének kilátásba helyezése óta tartó pozitív hangulat és a magyar kormány 3 százalék alatti hiány melletti elkötelezettsége segíti - mondta a Napinak Csajbók Róbert, az ING devizapiaci kereskedője. Az ING szakembere szerint, amennyiben folytatódik ez a pozitív hangulat, akkor a jövő héten akár a 274-275 forintos szinteket is megnézhetjük.


A svájci frank napközben rekord szintre, 0,8 százalékkal 0,9779 frankra, erősödött a dollárral szemben a délutáni londoni kereskedésben. Az alpesi deviza a Bloomberg 1971 óta kezdődött adatgyűjtése óta nem volt ilyen erős a zöldhasúval szemben.


A dollárt délután fél öt körül 206,40 forinton jegyezték 1,3468 dolláros euróárfolyam mellett.


A forint a svájci frankkal szemben is folyamatosan erősödik kora délutántól fogva. Egy svájci frankért fél öt körül 210,70 forintot adtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK