Folytathatja meredek útját a forint fölfelé

Csütörtök reggel 260,95 forintot kérnek egy euróért a bankközi kereskedésen, elemzők szerint a magyar fizetőeszköz folytathatja meredeket útját felfelé.
MTI-Eco, 2010. március 18. csütörtök, 08:10
Fotó:

Csütörtök reggel egy euróért 260,95 forintot kérnek, szerda este 261,10-261,35, szerda reggel 263,32-263,82 közötti szinten állt a forint-euró keresztárfolyam.

Egy dollár 190,96 forintba kerül, szemben a tegnap esti 189,93-190,33 forintos szinttel.

A forint csütörtökön hetedik napja folytathatja meredek útját fölfelé, miközben a cseh korona és a lengyel zloty várhatóan megtorpan - írta elemzők véleményét idézve csütörtök reggel a Dow Jones hírügynökség.

A forint népszerűségét a görög adósságválság megoldása iránt növekvő piaci bizalom általános hatásán kívül az magyarázza, hogy a térségi valuták közül a forint hozamelőnye a legnagyobb az alacsony kamatú euróhoz és dollárhoz képest, miközben, szintén piaci megítélés szerint, Magyarországnak a legnagyobb az esélye az államháztartási hiány csökkenésére középtávon.

A forint szerdán 1,05 százalékkal, a cseh korona 0,31 százalékkal, a zloty 0,08 százalékkal erősödött az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK