Az euró/forint kurzusa hétfő délelőtt 275,899 is elment, ahonnan kicsit visszagyengülve jelenleg a 276,32-es szint körül mozog. A dollárt 223,44 forinton jegyezték 1,2364 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frankért 230,20 forintot adtak.

A devizapiacokon a javuló befektetői kockázatvállalási hajlandóságot az Európai Központi Bank (ECB) múlt csütörtöki bejelentésének tulajdonítják, amikor is Mario Draghi ECB-elnök kilátásba helyezte, hogy az ECB nyíltpiaci műveletekkel, szuverén kötvények másodpiaci vásárlásának folytatásával enyhíti az adósságcsapdába esett euróövezeti tagországok törlesztési terheit.

A devizapiacokon számottevő árfolyamingadozásra nem számítanak devizapiaci kereskedők a következő lényeges piacmozgató eseményig, Ben Bernanke hétfő délutáni beszédéig. A piacok az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed-től újabb gazdaságösztönző célú monetáris lazító intézkedési csomag bejelentését várják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!